Jeugdcompetitie

 

Kinderen die lid zijn van onze vereniging kunnen deelnemen aan de tenniscompetitie.

Per competitieronde is er een mogelijk uw kind aan te melden voor de competitie. Onze trainers stellen vervolgens de teams samen. Afhankelijk van leeftijd spelen de kinderen Tenniskids of Junioren competitie. Competitie wordt gedurende een aantal zondagen gespeeld.

 

De jongere jeugd speelt Tenniskids. Tenniskids is het KNLTB-tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases. Voor onze jongste jeugd is er Tenniskids Rood (t/m 8 jaar). Daarna stroom je door naar Oranje (8 t/m 10 jaar) en uiteindelijk naar Groen (10 t/m 12 jaar). Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op de hele tennis baan te tennissen. De kinderen kunnen zowel in het voorjaar als in het najaar deelnemen aan het Tenniskids programma. Gedurende 7 of 8 zondagen worden er wedstrijdjes gespeeld zowel op ons eigen tennispark als bij de andere deelnemende verenigingen.

 

Kinderen vanaf 11 jaar kunnen deelnemen aan de Junioren competitie. Zij spelen wedstrijden op een hele baan en met gewone (gele) tennisballen. De KNLTB Junioren competitie bestaat uit twee competities: de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Ook hiervoor geldt dat kinderen zich kunnen aanmelden en vervolgens ingedeeld worden door onze trainers. We bieden de voorjaars-, najaars- en wintercompetitie aan.

 

Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids spelen of bij de Junioren. Onze trainers kijken wanneer een kind qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.

 

Voorafgaand aan de start van de competitie vindt er een teampresentatie plaats. De trainers maken tijdens deze presentatie de competitieteams bekend. Ook wordt er per team een captain aangewezen. Er worden door onze vereniging geen extra kosten in rekening gebracht voor de deelname aan Tenniskids of de Junioren competitie. We verwachten een actieve en betrokken houding van ouders/verzorgers.

 

Meer informatie over Tenniskids en de Junioren competitie en de bijhorende spelregels zijn te vinden op de website van de KNLTB.

 

https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/jeugd/tenniskids/

https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/competitie/jeugd/knltb-junioren-competitie/

NIEUWS

ADRES

Bezoekadres:

Waterfront 2 (verlengde van de Waterlinie)
5658 SB Eindhoven Tel: 040-2351949

contact@tvmeerhoven.nl

 

Postadres:
Zandzegge 17

5658 BV Eindhoven

 

Aanmelden/afmelden lidmaatschap

Click here for the English registration form

VIND ONS

  • Twitter Square
  • facebook-square

© 2020 door TV Meerhoven