Jeugdcompetitie

 

Er zijn twee vormen van Jeugdcompetitie:

De eerste is voor kinderen vanaf 12 a 13 jaar. Zij kunnen meedoen aan de KNLTB geel competitie. Hierin zijn twee categorieën: 12 t/m 14 en 15 t/m 17 jaar voor jongens, meisjes en gemende teams. De inschrijving gaat mee met de volwassenen KNLTB competitie. Voor meer informatie verwijzen we u naar deze pagina. Voor de jeugd is er een inschrijfmogelijkheid voor de voorjaars- en najaarscompetitie.

Voor de jongste jeugd t/m 11 jaar is er Tenniskids, voor informatie leest u hieronder verder of kijkt u op: http://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/world-tour-en-groene-competitie/

 

Tenniskids

Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Tenniskids is hoofdzakelijk ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus. Tenniskids vindt plaats bij verenigingen.

Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en eigenlijk het spel te spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.

Tenniskids fase RoodTenniskids fase OranjeTenniskids fase Groen

Tenniskids is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen.

De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen.In het programma van Tenniskids zijn de behoeften van jonge kinderen het belangrijkste.Een goed programma omvat trainingen, competities, vakantie activiteiten, een sociaal milieu en verbindingen met scholen.

 

De competitie tenniskids

Rood en Oranje  World Tour. Hierbij wordt op elke eerste zondag van de maand 'competitie' gespeeld in grote teams van ongeveer 8 personen. Voor kinderen in de fase Groen is de competitie op 7 woensdagmiddagen in het voorjaar en najaar.

Deze aanpak heeft als doel kinderen enthousiast te maken en te houden voor tennis. Om nog meer plezier te beleven aan tennis en vaardigheden te ontwikkelen is het goed vrij te tennissen en deel te nemen aan clubactiviteiten. We hopen de kids veel op de tennisbaan te zien.

De belangrijkste informatie is op deze pagina opgenomen. Alle informatie is beschikbaar op www.tenniskids.nl

 

Wanneer?

Het jaarprogramma voor Rood en Oranje start in September en Maart. Er wordt iedere eerste zondag van de maand gespeeld behalve in de maanden december/januari en februari. De weken die niet gebruikt worden voor de World Tour kunnen worden gebruikt om toernooien te organiseren. Verenigingen kunnen in die weken een toernooi aanvragen. 

Voor groene spelers is er een voorjaars- en najaarscompetitie. Naast deze twee perioden kunnen verenigingen toernooien aanvragen voor de categorie groen.

 

Welke groep?

Er wordt steeds gekeken naar de leeftijd die een speler in het betreffende kalenderjaar bereikt. Dus, in het kalenderjaar dat een speler 8 jaar wordt, kan hij/zij voor het eerst in Oranje spelen. Dit hoeft echter niet. Een speler hoeft pas verplicht door te schuiven naar Rood naar Oranje in het kalenderjaar dat hij/zij 10 jaar wordt. Voor groen geldt dat kinderen daar voor het eerst in kunnen spelen in het kalenderjaar dat ze 10 jaar worden. Vanaf het kalenderjaar dat een speler 11 jaar wordt, is spelen in Geel toegestaan. Als een speler de genoemde leeftijden nog niet bereikt in het betreffende kalenderjaar is doorstromen naar een volgende kleur dus niet mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke dagen?

Er wordt iedere eerste zondag van de maand gespeeld. Aanvang speeldag is 9.00 uur, eind tijd 11:30 a 12.00 uur.

 

Regels?

De telling wordt naarmate de kinderen ouder worden steeds completer. Ook de wedstrijdduur wordt verlengd. De volgende telmethoden worden toegepast.

Rood: wedstrijden tot 7 punten. Wie het eerst bij 7 is heeft gewonnen.

Oranje: Best of three tie-breaks

Groen: Sets tot 4 games met twee games verschil. Bij 4-4 een tiebreak tot 7 punten. Derde set een tiebreak tot de 7.

 

Voor een compleet overzicht van de regels en actuele speeldate kunt u kijken op de tenniskids website:

http://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/world-tour-en-groene-competitie/informatie-world-tour-rood/

http://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/world-tour-en-groene-competitie/informatie-world-tour-oranje/

http://www.tenniskids.nl/over-tenniskids/wedstrijdaanbod/world-tour-en-groene-competitie/informatie-groene-competitie/

 

Tevens zijn alle tenniskids wedstrijden te volgen op:

https://tenniskids.toernooi.nl/

 

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de Jeugdcommissie jc.tvmeerhoven@gmail.com of bij de trainer Reinier.

NIEUWS

ADRES

Bezoekadres:

Waterfront 2 (verlengde van de Waterlinie)
5658 SB Eindhoven Tel: 040-2351949

contact@tvmeerhoven.nl

 

Postadres:
Zandzegge 17

5658 BV Eindhoven

 

Aanmelden/afmelden lidmaatschap

Click here for the English registration form

VIND ONS

  • Twitter Square
  • facebook-square

© 2020 door TV Meerhoven